tisdag 23 februari 2010

Putin: - Rysk militär ska utrustas med moderna vapen

RK-PRESS│På ett regeringssammanträde för knappt en vecka sedan krävde den ryske premiärministern Vladimir Putin att de ryska beväpnade styrkorna ska utrustas med moderna vapen. Beväpningen togs upp under en diskussion om den ryska militära utvecklingen åren 2011-2020, rapporterar nyhetsbyrån RIA Novosti. - Armén ska ha mins 30 procent moderna vapen 2015 och minst 70 procent år 2020, förklarade Putin och lovade att den nödvändiga finansieringen skulle ordnas och poängterade att ineffektiva kostnader inte skulle tolereras.
Just nu planeras i Ryssland att ta i tjänst den första omgången av ett nytt femte generationens stealthplan år 2015 och samtalen pågår med Frankrike om fartyg av typen Mistral.
Enligt Putin diskuteras tidtabellen och vilka system som ska användas för att stärka armén och flygvapnet. Enligt planen som ska utveckla de väpnade styrkorna kommer tyngdpunkten att läggas på kärnvapen avskräckning. Rymd- och luftförsvarssystem.

1 kommentar:

  1. Var och varannan dag kommer det rapporter i rysk media om inköp eller beslut om inköp av ny materiel. Senast var det beslut om att köpa in 261 T-90 stridsvagnar under 2010 till de väpnade styrkorna. I samma andetag nämner man även att antalet tunga stridsfordon är något högt i dagens krigsmakt och skall reduceras från 20.000 till 10.000. Å andra sidan är det bara en naturlig utfasning av äldre materiel som T-64 och äldre T-72.

    Med en inriktning att ha en stående krigsmakt på knappt en miljon "kontraknik" räcker 30.000 stridsvagnssoldater ganska långt...

    SvaraRadera