fredag 8 januari 2010

Stealthteknologi för det ryska strategiska bombflyget

(RK-PRESS) Den moderniserade ryska strategiska bombflyget ska använda sig av stealth-teknik, rapporterar nyhetsbyrån RIA Novosti. Planen är planerade att sättas i drift mellan 2025 och 2030.

De nya strategiska bombplanen ska ersätta Tu-95MC Bear och Tu-160 Blackjack samt långdistansbombplanet Tu-22M3 Backfire.

Ryssland har idag i tjänst 16 Tu-160, 40 Tu-95MS och 141 Tu-22M3. Dessa plan blir basen i det strategiska flyget de närmaste decennierna, då med omfattande moderniseringar. Moderniseringen av planen ska vara klar 2015.

1 kommentar:

  1. Bra att du uppmärksammar detta och förstärker bara ytterliggare bilden av satsningen på offensiva förband. 37 strategiska flygarmen bombflyget i vilket dessa nuvarande tre flygplanstyper ingår har idag FLER plan än Förenta Staterna låt vara på en längre tekniknivå men har potenta vapen som tex kryssningsmissil Raduga kh-55 Nato beteckning AS15 Kent B med ca 300 mils räckvidd med terängföljande navigation. Ett enda plan TU95 MSM bär upp till 16 st kryssningsmissiler.
    Ryssarna övertog/betalade för 575 st kryssningsmissiler + 11 st TU160 Blackjack plan från Ukraina vid sekelskifte.
    Jag kan försäkra att de är kapabla att slå ut det svenska flygvapnet i bas, marinen i bas samt HKV i ett slag från Ryskt territorium.
    Försvarsministern ord och många av dina kollegors i försvarsutskottet okunnighet om militära realiteter att baltikum skulle vara en slags barriär är tyvärr inte korrekt.

    tack för att du startat denna blogg och det visar på att de finns numera fler goda försvarspolitiker som tar det ryska hotet på allvar.

    SvaraRadera