tisdag 22 december 2009

Ryssland anklagar USA för återgång till Kalla kriget

(RK-PRESS) Radiokanalen ”Rysslands röst” går till angrepp mot USA och Polen och anklagar de båda länderna för att agera "i kalla krigets anda". Anklagelsen har sin upprinnelse i beslutet att en amerikansk militärbas ska öppnas i Polen. Samtidigt med kalla-kriget-anklagelserna kommer från rysk sida starka protester mot vad man anser vara en anti-rysk politik som den polska regeringen har slagit in på. Samtidigt får president Obama en känga då hans politik säges skilja sig endast minimalt från sin företrädare Bushs.

1 kommentar:

  1. Ja ett batteri Patriot kommer i mars 2010 med amerikansk betjäningspersonal. Nato planerar också större övningsverksamhet i Polen och intressant nog baltikum under nästa år även med amerikanska markförband. Hittills har de varit flyg och marina förband som övats och som tilltagit i antal och komplexitet under året på de baltiska ländernas uttryckliga begäran.Balterna har goda skäl att vara oroade över Ladoga2009/Zapad 2009 övningarna i sept/okt och de kommande inköpen av kraftigt utökat tonnange för landstigning i östersjön.
    De har vi också och det är hög tid att vakna och skaffa en försvarsmakt som kan försvara lanet i stället för denna Afganistan fokusering. Sverige först !

    SvaraRadera