tisdag 22 december 2009

Ryska nationalister kräver inte längre Finland?

(RK-PRESS) Det liberal-demokratiska partiet i Ryssland, under ledning av den ryska extrem-nationalisten Vladimir Zjirinovskij, har gjort vad som kan tolkas som politiska förändringar i sin partisymbol i samband med partiets 20-års jubileum.
I partisymbolen har tidigare funnits med symboler för idag självständiga stater som partiet krävt skall återinlemmas med Ryssland, däribland Finland, som nu inte längre finns med. Om det ska tolkas som en politisk förskjutning i uppfattning eller enbart en modernisering av partisymbolen återstår att se.

Vid samma tillfälle antogs en ny partihymn och partiledaren Vladimir Zjirinovskij omvaldes på sin post. Zjirinovskij är en väl etablerad figur i rysk politik. Förutom att vara partiledare är han vice talman i det ryska parlamentet (duman) och överste i ryska armén. Vi 2008 års presidentval fick han 9,4 procent av rösterna och blev därmed trea i valet efter kommunisternas Zjuganov.

Noteras kan att det också fanns utländska gäster med sympatiserande åsikter närvarande. Bland andra den italienske EU-parlamentarikern Roberto Fiore som övertog Alessandra Mussolinis plats i parlamentet. Han är också dömd för att ha varit allt för hjälpsam åt fascistiska terrorister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar